Fietsen en wandelen op de Schans

  • 67% voor
  • 33% tegen

Ik vind het geen probleem, fietsers en voetgangers - op een relatief kort stuk

Een relatief kort stuk op een doorgangsroute; je houdt vriendelijk rekening met elkaar, heb alleen maar als fietser vrolijke reacties leren kennen

Reageren2 reacties
Dinsdag 05 sep 2017 om 12:58 door joost van der krogt

als je het fietspad gaat verplaatsen hebben de toeristen gewonnen. Dus fietspad ( met scholieren ed ) gewoon handhaven.

Zondag 21 jan 2018 om 08:24 door Naam bekend bij redactie

Ik ben een invalide fietser. Voorheen op een gewone fiets, en dat leverde mij in een jaar 3x een aanrijding op waarbij ik ten val kwam. Ik heb een halfzijdige verlamming, dus iedere keer grote schrik. Valt wel mee, maar toch.... Nu met een driewieler geen angst meer voor valpartijen, maar des te meer kans om reacties te observeren.

Touristen kennnen het principe ' Fietspad' gewoon niet en denken dat JIJ fout bent in hun domein !
Ze gaan niet eens opzij of kijken je niet begrijpend aan als je belt.

Nee, dit is niet eenvoudig op te lossen.

Dit vind ik een goed idee

Rekening houden

Dinsdag 19 sep 2017 om 14:36 door Naam bekend bij redactie

Dit is inherent aan een openluchtmuseum.  Gewoon rekening met elkaar houden en vaart minderen waar nodig.  Ook als er een fietspad zou worden aangelegd direct naar het Michaelcollege blijven er fietsers over de Zaanse Schans fietsen.  Wel kan de huidige situatie bekeken worden en waar nodig verbeteren tav van de veiligheid. 

Reageren2 reacties
Dinsdag 02 jan 2018 om 11:51 door Marcel Wijkstra

Er gaan ook scholieren rechtsaf de Julianabrug over, met verplaatsen van het fietspad zullen zij een heel eind moeten omrijden.
Van het delen van de ruimte met toeristen worden de scholieren straks ook betere automobilisten, "shared space" sullen ze in de toekomst vaker tegenkomen.

Zondag 21 jan 2018 om 08:29 door Naam bekend bij redactie

Het fietspad is een openbare doorgaande route. Mensen gebruiken deze route om van A naar B te gaan en rijden daar vaak niet voor hun lol ! Een beetje vaart minderen en naar elkaar lachen is makkelijk gezegd vanuit je stoel, maar je zal er iedere dag langs moeten !

Dit vind ik geen goed idee

Huidige fietsroute verplaatsen naar Kalverpolderpad

Donderdag 03 aug 2017 om 13:26 door Paul Kempenaar

De toeristen op de Zaanse Schans begrijpen (logischerwijs) niet dat de straat een (gedeeld) fietspad is, en lopen dus steevast midden op de weg, of stoppen gerust even voor een selfie.  

Op de plek waar de klinkerweg splitst in een fietspad en wandelpad op de dijk,  is het wandelpad ook te krap voor de stroom mensen.  

Mijn voorstel is om het fietspad te verleggen naar het huidige Kalverpolderpad. Er is daar meer ruimte, dus de wandelroute kan blijven bestaan. 

Reageren1 reactie
Vrijdag 04 aug 2017 om 11:21 door Naam bekend bij redactie

Een fietsroute over het hele Kalverpolderpad (Laarzenpad) zal moeilijk gaan i.v.m. het broedseizoen. Het zou al een heel stuk schelen als de doorgaande fietsroute vanaf de rotonde (Pinksterdrie/ Schansend) wordt aangelegd langs het museum (evt. parkeervakken verplaatsen, anders achter het museum langs), door het weiland, om de kaasboerderij heen en dan bij molen 'De Gekroonde Poelenburg' op het bestaande fietspad aansluit. Daar lopen veel minder toeristen en bijten de fietsers en toeristen elkaar niet.