Entreegebieden

  • 26% voor
  • 74% tegen

Zaanse schans is nu nog openbaar gebied. Afschaffen

Als er entree moet worden  betaald levert dat heel veel geld op waar leuke dingen van  kunnen worden gedaan.

Desnoods maak het mogelijk dat inwoners van de gem.Zaanstad gratis op het terrein mogen komen.

Reageren1 reactie
Dinsdag 08 aug 2017 om 20:18 door Naam bekend bij redactie

0000000000

Dit vind ik een goed idee

Monumenten

Dinsdag 08 aug 2017 om 21:48 door Lisa Meijer

Voor vrijwel alle monumenten ter wereld moet je betalen, dus waarom deze niet? Zolang ze een goed plan hebben om het fietspad openbaar te houden voor de mensen die op en om de schans wonen lijkt het mij een prima plan

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Goed voor de gemeentekas en verlaging lasten bewoners

Dinsdag 08 aug 2017 om 21:49 door Naam bekend bij redactie
Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

Niet alleen toerisme

Dinsdag 08 aug 2017 om 16:58 door Tristan Draaisma

Naast het argument in de stelling die ik veel te zwak vind vind ik dat het recreatieve deel van de Zaanse Schans (dus niet het toerisme) hier hinder van zal ondervinden. Ik loop bijvoorbeeld twee keer in de week hard via de Zaanse Schans, moet ik eerst mijn 'ZNSTD Card' gaan laten zien voordat ik verder kan? Daarnaast fiets ik via de Zaanse Schans naar Wormer, gaat er 24 uur per dag gecontroleerd worden? Kost een hoop geld lijkt mij

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

openluchtmuseum

Dinsdag 08 aug 2017 om 18:33 door Inge Dw

A. het is een openluchmuseum dat, vind ik, voor iedereen toegankelijk moet zijn. Mede gezien genoemde redenen van voornoemde sprekers. Ook ik fiets/loop met enige regelmaat over de schans (ik noem het soms Chineesje omfietsen, deze lopen nl allemaal op het fietspad ipv het trottoir.) 

En daarnaast B . het parkeren kost nu geld (logisch), maar je ziet dat een groot deel van de toeristen toch al in de omgeving gaan parkeren. Dit levert problemen op voor omwonenden, VV Zaandijk, de jachthaven en andere bedrijven op de Sonoyweg (zelfs op eigen terreinen!!). Mocht Gem.Zaanstad besluiten entreegeld te gaan heffen, dan eerst wel eens gekeken worden hoe deze overlast tegen gehouden gaat worden (ws wil de gemeente hiervoor dan weer geen geld uitgeven.)

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Bij betalen van toegang zal de het aantal bezoekers veranderen vrees i

Dinsdag 08 aug 2017 om 18:16 door Linda Robben
Reageren1 reactie
Woensdag 09 aug 2017 om 11:54 door Jeroen Brekelmans

Nee hoor dat zal wel mee vallen, mogen nu alleen de tour opperator en alle andere aanverwanten hun zakken vullen aan de bezoekers die naar de "gratis" atractie ... komen en de inwoners van Zaanstad opdraaien voor de kosten...

Scholieren

Dinsdag 08 aug 2017 om 18:27 door Mirjam de Jong

Voor scholieren zou dit heel nadelig zijn, ik meen dat hier dan een alternatief voor moet worden geboden. 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Buitensluiten van groepen uit de normale samenleving.

Woensdag 09 aug 2017 om 09:44 door minima arbeidsongeschikt

Ook weer een plan dat uiteindelijk niets oplevert of het doel moet zijn alleen draagkrachtige bezoekers. Voor de steeds groter wordende groep minima die al haast nergens meer naar toe kunnen (geen vakantie of pretparken of een dagje strand of duinen) en vooral niet als ze ook nog minder valide zijn is gewoon even lekker ontspannen in je eigen omgeving welhaast onbetaalbaar aan het worden. Twiske parkeerkosten (1 keer gaat misschien nog wel maar meerdere bezoeken niet). Jagersplas vaak geen parkeerruimte maar nog te doen. Veldpark struikelen over de junkies (onveilige omgeving). Bootjes kijken langs het kanaal als je er tenminste een plekje kan vinden waar je met je rolstoel, rollator, krukken uit de voeten kan. Hembrugterrein vrije toegang maar ook te dure horecaEn Zaanse schans nu nog een ontmoetingsplek met vele culturen maar ook nu al met relatief dure horeca en parkeergelegenheid en musea. en als vraagbaak voor de vele toeristen straks door entreeheffing helemaal niet meer te betalen van ons ook, Zaankanters afpakken, belachelijk idee. Het weinige wat er aan leuks overblijft is een gratis bezoek aan het kerkhof en alvast een goedkoop plekje proberen te vinden. Kortom dom idee om weer iets af te pakken van iets waar vele van uw (ook minder draagkrachtige) inwoners veel plezier aan beleven.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Entree heffen is onhaalbaar

Woensdag 09 aug 2017 om 13:52 door Naam bekend bij redactie

Omdat het fietspad over de Zaanse Schans ook onderdeel is van de openbare weg lijkt het mij sowieso niet haalbaar om algemene entree te gaan heffen. Wat misschien wel kan is één toegangspas voor de  attracties, die nu ook al geld kosten, zoals de molens (maar ja, zijn niet altijd open) het pontje (vaart niet altijd) en eventueel het buurtje ( laatste lijkt mij lastig, moeten er dan controle loketten komen?) De  meeste grotere panden zijn commerciële ondernemingen, dus daarvoor lijkt een toegang onlogisch. 

Kortom, de huidige situatie lijkt mij het meest logisch.

Het argument dat elders ook altijd voor monumenten betaald moet worden vind ik kul en is overigens onjuist. Je kan bijvoorbeeld zonder kosten door Marken lopen.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Vrij toegangkelijk voor iedereen.

Dinsdag 08 aug 2017 om 18:54 door Dave de Jong

Dan gaan we er dus een soort attractiepark van maken? 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Te snel gerekend

Dinsdag 19 sep 2017 om 14:38 door Naam bekend bij redactie

Openbaar laten, dit is juist de kracht van de Zaanse Schans. En hoeveel entree ga je vragen? 5 euro, 10 euro? Er wordt weer veel te snel gerekend, en dus misrekent. Die euro's zullen dan elders op de Schans niet worden besteed en doordat je barrières opwerpt zal je merken dat het algemene uitgave patroon zal dalen en op termijn ook het bezoekersaantal. 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.