Commercie, cultuur en voorzieningen

  • 100% tegen

Verplaats het schaatsmuseum Lambert Melisz-Westzaan naar de Zaanse Schans.

Het schaatsmuseum heeft een prachtige collectie. Het bezoekersaantal is laag zo hoor ik regelmatig . Molens en de schaatssport hoorden bij elkaar. Denk aan de vele taferelen molens en schaatsen(vervoer goederen in vroegere tijden). Praat eens het met bestuur van Stichting  Schaatsmuseum  Lambert Melisz of ze hier ook aan denken. Verplaats hun huidige accommodatie ( past bij de Zaanse Schans) en plaats nieuwe accommodatie voor de IJsclub Lambert Melisz. Dit is een persoonlijke gedachte.  Grondgebied Zaanse Schans verder uitbreiden met oude huizen (Denk b.v. eens aan de sloophuizen aan het Breedweer in Koog aan de Zaan) 

Maak één entree en vraag een kleine bijdrage en voor het bezoek aan Molenmuseum en schaatsmuseum betalen. Vertoon b.v. de Elfstedentochten in het museum of maak een film over trainingsvormen in het hedendaagse schaatsen . 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.

Dit vind ik geen goed idee

Het Schaatsmuseum behoort in Westzaan te blijven

Maandag 11 sep 2017 om 23:41 door Ingrid Jahn

Het schaatsmuseum behoort in Westzaan te blijven. Waar de gemeente Zaanstad aan kan werken is dat er eventueel een speciale route vanuit de Zaanse Schans richting Westzaan wordt toegevoegd. Er zijn zoveel prachtige musea's, monumenten en Historische wandelingen te doen in Westzaan. Het schaatsmuseum is hier een onderdeel van. Zaanstad zou hier behoorlijk in kunnen gaan investeren om het toeristenaantal te verdelen. Er zijn zoveel zaken te bedenken waarvoor het Schaatsmuseum in Westzaan behoort te blijven. Wij gaan hierover graag in gesprek. 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.