Commercie, cultuur en voorzieningen

  • 43% voor
  • 57% tegen

Paardentram tussen station en voetveer

Door toeristen die met de trein komen kennis te laten maken met historisch Zaandijk komt een betere spreiding over de voorzieningen tot stand. De paardentram rijdt hoogstens incidenteel over de brug door naar de Schans. Daar kan tegenwoordig alleen gekeerd worden op het weilandje bij de openbare toiletten. Keren bij de rondvaartboot is verleden tijd.

Voor de paardentram is net als bij de busverbinding ontheffing gewenst voor het eenrichtingsverkeer op de Lagedijk. Daarnaast is het gebruikelijk om in de vergunning het aanbrengen van een verplichte mestzak op te nemen.

Voor het station is voldoende ruimte om een historische stalhouderij en een bemenst informatiepunt over Zaandijk, de Koog en de Schans te bouwen. Dit zou ook gecombineerd kunnen worden met fietsverhuur e.d. Een keerlus is al aanwezig.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

paardentram

Dinsdag 05 sep 2017 om 18:08 door Naam bekend bij redactie

Dat voegt iets extra's toe, maar alleen met mestzak  net als in Brugge. En maak het niet te duur. Regelmatig laten rijden, (liefst op vaste tijden)

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

Teveel overlast en onlogisch

Dinsdag 19 sep 2017 om 14:29 door Naam bekend bij redactie

Niet aan beginnen. Behalve de stront zal men ook het geluid van hoeven op de straatklinkers niet kunnen waarderen. Buiten dat willen de meeste toeristen direct naar de Schans en niet via een omweg. En deze omweg wordt alleen gecreëerd omdat er geen mogelijkheid is om direct naar de Schanste gaan met een brede paardentram.  Dus wordt de toerist opgezadeld met het logistieke probleem. 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Paardenmest

Vrijdag 04 aug 2017 om 11:41 door Naam bekend bij redactie

De route die de paardentram gaat rijden is dezelfde waar toeristen en bewoner fietsen en lopen. Wie gaat de schoenen en fietsbanden schoonmaken die onder de paardenuitwerpselen zitten? Afgezien dat vervuilde schoenen de historische en horecapanden inlopen?

Reageren1 reactie
Vrijdag 04 aug 2017 om 17:12 door Naam bekend bij redactie

Dit argument kan weer worden verwijderd.
Hondenstront en ander zwerfvuil zal altijd een groter probleem blijven voor de toeristen.