Commercie, cultuur en voorzieningen

  • 60% voor
  • 40% tegen

Overplaatsing van het Molenmuseum naar De Zaanse Schans

Als de gemeente van mening is dat de molens een belangrijke drager van de identiteit en de geschiedenis van de Zaanstreek zijn en de Zaanse Schans er met De Wereld van Windmolens een belangrijke attractie bijkrijgt, dan mag diezelfde gemeente daar ook wel substantieel in investeren.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

Geld

Woensdag 09 aug 2017 om 12:40 door Naam bekend bij redactie

Het is de gemeente natuurlijk een doorn in het oog dat de bezoekers weinig geld achterlaten als ze de Zaanse Schans bezoeken, busondernemingen rijden af en aan om dagelijks duizenden toeristen af te leveren op de schans, en het gros van de mensen klikt een paar foto's en gaat zonder een muntje achter te laten weer terug naar Amsterdam.

Er wordt hoogstens een ijsje gegeten of een kop koffie gedronken, als  je het bestedingspatroon per bezoeker om hoog wil krijgen is een bezoek aan het molenmuseum misschien wel een idee, het zijn tenslotte de molens waar de mensen voor komen.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Molenmuseum naar de Zaanse Schans

Donderdag 14 sep 2017 om 12:01 door judith Friso

Natuurlijk, waar anders? Het is eeuwig zonde dat het al jarenlang zo weggestopt zit.  Prachtig museum en mooie waardevolle aanvulling op de Zaanse Schans. Maakt het ook voor Zaankanters aantrekkelijker om eens te gaan kijken! 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

Het molenmuseum is al uitstekend bereikbaar!

Vrijdag 04 aug 2017 om 17:31 door Naam bekend bij redactie

De werkelijk geïnteresseerde toeristen kunnen vanaf het informatiepunt bij het station heel makkelijk het Molenmuseum bereiken. We moeten af van de concentratie van historische gebouwen en verhalen op de Schans. Serieus geïnteresseerde Nederlandse dagjesmensen komen toch wel naar het museum. De bustoeristen op de Schans hebben helemaal geen tijd voor ook nog eens een bezoek aan het molenmuseum. Daarvoor kunnen mensen makkelijker en sneller vanuit Amsterdam de trein nemen. Wat een vooruitziende blik heeft men bij de oprichting van het Molenmuseum gehad!

Reageren3 reacties
Maandag 11 sep 2017 om 21:22 door Jeannette Schoone

Het gaat niet om de bereikbaarheid van het Molenmuseum. De Gemeente Zaanstad en de Stichting de Zaansche Molen zijn overeengekomen dat het museum verplaatst gaat worden naar de Zaansche Schans. Dit nadat de gemeente de subsidie voor het molenmuseum geheel heeft stopgezet.

Donderdag 14 sep 2017 om 12:04 door judith Friso

juist voor de mensen die "toevallig" langslopen op de Zaanse Schans is het geweldig interessant om gelijk eens het Molenmuseum binnen te lopen. Dit gaat zeker veel meer bezoekers opleveren.

Donderdag 14 sep 2017 om 12:08 door judith Friso

Op de Zaanse Schans dus!

Onnodig en te duur

Dinsdag 19 sep 2017 om 15:05 door Naam bekend bij redactie

Dacht dat dit trouwens al besloten was. Het meer laten spenderen van toeristen staat volledig los van het plaatsten van een Molenmuseum of Zaans museum. Dit doe je vooral door een beleving te creëren, service aan te bieden en het authentiek te houden. De buitenlandse toeristen hebben weinig interesse om echt de diepte in te gaan. Het percentage bezoekers Zaanse Schans dat ook het Zaans museum bezoekt is bijvoorbeeld schrikbarend laag.  En ik verwacht niet dat de mensen rijen dik zullen staan voor het Molenmuseum. Feitelijk is het een  dure invulling van commercieel beter te exploiteren grond. Het museum is op de huidige locatie goed te bereiken voor zij die dat echt willen, en als zij van het museum ook echt willen dat er kan mee geprofiteerd kan worden mogen ze daar best een stapje extra voor zetten. Want momenteel is het dus blijkbaar niet genoeg. 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.