Wonen in het gebied

  • 20% voor
  • 80% tegen

Op het Hembrugterrein kunnen gebouwen tot 30 meter hoog worden toegestaan

 zo lang dat geen nadelige gevolgen heeft voor mijn woongenot. Dat betekent dat de hoogbouw niet dicht bij de bestaande bebouwing mag komen te staan. 

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

zie toelichting

Dinsdag 21 feb 2017 om 18:34 door Jan Koster

de skyline langs het Noordzeekanaal is laag en saai. het kan geen kwaad als er daarom op het hemterrein gebouwen komen die de verticaliteit benadrukken. gezien de rommelige omgeving langs het kanaal zouden deze gebouwen ook een sculpturale kwaliteit moeten hebben. een soort baken, icoon of poort, waardoor je je realiseert dat in Zaandam bent. Verder is het voordeel van bouwen in de hoogte, dat daardoor het Hembos, dat dan een stadspark wordt, gespaard blijft. Dat Hembos/terrein moet trouwens ook zo snel mogelijk een ontsluiting krijgen bij de Van den Uylbrug: https://goo.gl/maps/ngqcGyQETUk zodat het ook een ontsluiting voor wandelaars, fietsers en jogger naar zaandam-Zuid krijgt en onderdeel wordt van de stad. Ook is het belangrijk dat er 1 of 2 supermarkten komen, want die zijn in Zaandam, met het verdwijnen van de Lidl in Spitsbergen,  erg dun gezaaid.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

Het uitgestrekte moet behouden blijven

Woensdag 22 feb 2017 om 08:49 door Miranda Schaft

Het betreft een bijzonder terrein met veel historie.  Het is zonde van het aangezicht om daar hoogbouw te plaatsen. Het moet uitgestrekt blijven. Laagbouw is een betere optie icm het behouden van de monumentale panden. Als daarnaast een stuk groen van het hembos behoud, heb je voor iedereen plezier.  De mensen die aan de kade wonen  (haven) , komen hierdoor ook niet in het gedrang met hun tuinen aan de achterkant. Als er hoogbouw komt, zijn ook zij privacy kwijt. Het zou leuk zijn als de evementen die nu gehouden worden behouden kunnen blijven. 

Reageren1 reactie
Donderdag 23 feb 2017 om 14:35 door Naam bekend bij redactie

Mee eens, Karakteristieke Hembrug terrein behouden.  Mooie plek voor ondernemers. Niet voor wonen.

Geen hoge gebouwen in de buurt van bestaande woningbouw

Zondag 05 mar 2017 om 19:54 door marja hogerheiden

In de gebiedspaspoorten die door het college zijn vastgesteld zijn woningen van 12 en 15 meter dichtbij bestaande woningen geplaatst. Dit gaat ten koste van de privacy en eventueel zon. Niet doen dus.

Gebouwen van 30 meter hoog zijn ook dicht bij bestaande woningen gepland. Dit kan echt niet.

Aan de Havenstraat en Hemkade staan mooie oude woningen die niet oversheersd dienen te worden door strakke hoogbouw. Zet daar woningen neer die passen bij de huidige woningen. Dus even hoog of lager.

Het karakter van het terrein gaat er aan door veel hoogbouw te plaatsen.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hembrug, je kan het maar een keer verpesten

Zondag 05 mar 2017 om 21:33 door e luitjes

Het unieke van de architectuur van het Hembrug zijn de relatief lage gebouwen met veel tussenruimte. Als dit met moderne hoogbouw of appartementen gemengd zal worden verdwijnt het bijzondere karakter. Het streven moet dan ook zijn om eventuele bewoning in de bestaande gebouwen toe te passen. Daarnaast zou men op kleine schaal woningen in stijl op de juiste plaatsen kunnen toevoegen.De huidige woningen op de Havenstraat en Hemkade zijn ten behoeve van en door defensie geplaatst. Zij bepalen dan ook samen met de andere bestaande gebouwen de geschiedenis van het terrein.Een betere plek voor hoogbouw lijkt mij dan de Achtersluispolder. Alleen zullen daar de ondernemers er anders over denken.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.