Ondernemen in het gebied

  • 36% voor
  • 64% tegen

Alle type bedrijven zijn welkom op het Hembrugterrein.

Steeds meer ondernemers hebben zich inmiddels gevestigd in een van de gebouwen op het Hembrugterrein. Bedrijvigheid is goed voor de ontwikkeling van het gebied dus we moeten bedrijven verwelkomen

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

Kleine ondernemers met diversiteit

Dinsdag 14 feb 2017 om 15:06 door Annelies Heitlager

Ik ben oud Zaankanter. En ik zou graag terugkeren. Maar dan als ondernemer. De achtergrond waar ik vandaan kom is de Haven. Mn vader en opa zijn in de oorlog zelfs nog actief geweest in t Hembrug gebied. T is voor mij altijd n mysterieuze plek geweest die onomstotelijk verbonden is met Zaandam. Ik zie de hele toekomst van het terrein nu al voor me. De inrichting en functie. Toegankelijkheid is essentieel. Maak t bos een wandelplek met een horeca paviljoen (Vondelpark in t klein). Verbouw de bovenste etages vd gebouwen tot wooneenheden en de onderste tot kleinschalig winkelgebied met nostaligisch karakter. Maar behoudt het karakter,het uiterlijk. Werk eromheen. Breng elementen weer tot leven door ze op te knappen. Zo integreer je verleden en toekomst. Ik denk dan qua winkeltjes aan een ambachtelijke bakker bv. En n barbershop,een zilversmid die zn sieraadontwerpen verkoopt. Ik denk aan n Ot en Sien snoepwinkel.  En die zou ik dolgraag daar willen vestigen. Denk aan een koffieschenkerij en bv een pannenkoek huis. Een kaasboer en bloemist. Verbindt zo het centrum met het terrein en geef het een wijdverspreide functie,maar ook een aantrekkingspunt. Richt een plek in die uitgebreid ingaat op de geschiedenis vh terrein en richt deze in als museum en expositie ruimte. Het bos als wandel en rust gebied,waar bv ook bepaalde buiten workshops gegeven kunnen worden zoals schilderen of yoga. Savonds bij t paviljoen eten en genieten van een kleinschalig concert bijv. Plaats zonnepanelen en andere vormen van duurzame energiewinning om t terrein zelfvoorzienend te maken zowel de ondernemers als de bewoners...

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

grote vervuilende bedrijven hebben een negatieve invloed

Donderdag 16 feb 2017 om 16:58 door alex beijers

Grote vervuilende bedrijven hebben veel invloed op de leefbaarheid en gaan daarom niet goed samen met gevoelige functies.

Reageren1 reactie
Zaterdag 04 mar 2017 om 22:24 door G Werger

Niet alleen grote  vervuilende bedrijven zijn onacceptabel voor de omgeving; dit geldt ook voor kleine vervuilende bedrijven.  Op dit terrein is in het verleden al veel te veel vervuild. Nu en in de toekomst mag dat absoluut niet worden voortgezet. Het Hembrugterrein moet een voorbeeld zijn voor hoe het wel moet: schoon, verantwoord en duurzaam. 

Daartoe moeten er eisen gesteld worden 

-aan de gebruikers (schoon en duurzaam ondernemen),

-aan het verkeer (het hele Hembrugterrein moet een milieuzone worden waar oude auto's van vóór 2000 niet welkom zijn)

-aan de energievoorziening ( veel zonnepanelen op alle daken, windturbines etc.)

geen milieubelastende activiteiten

Zondag 05 mar 2017 om 22:16 door e luitjes

Het Hembrug is een gebied waar de geur, stof en geluidsproblematiek groot is. Nieuwe bedrijven zullen dan ook op deze criteria aan strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar ook de huidige bedrijven zullen zich flink moeten inzetten om het leefbaar te houden. De oude industriele panden lenen zich niet goed voor milieubelastende activiteiten. Er is vaak sprake van enkel glas en slechte geluidsisolatie. Maar ook de afzuiging van stank moet beter worden opgelost.Tevens zal er om de uitstraling van het Hembrug te verbeteren ook geen troep buiten de panden moeten staan.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.