Inrichting Havenstraat – Hemkade

  • 100% tegen

De Hemkade is zeer geschikt voor Cruise Terminal Zaanstad

Vanaf november 2016 heeft de gemeente Amsterdam te kennen gegeven dat de Cruise Terminal Amsterdam nu  teveel  toeristenoverlast geeft. De Gemeente Zaanstad heeft hier wel oren naar een cruise terminal in de Achtersluispolder? Niet doen. De Hemkade is hier veel geschikter voor en geef deze kade weer zijn glans terug. Vroeger  moesten schepen  hun goederen lossen voor Eurometaal, A.I. etc.  De Hemkade  is ideaal voor een Cruise Terminal. Op het Hembrugterrein is genoeg ruimte voor ontvangsthallen, busstations e.d. Een goede aan en afvoer via de weg  bijvoorbeeld naar Volendam en Amsterdam.. Ook goede aanvoer en afvoer over het water bijvoorbeeld met Rondvaartboten cq watertaxi's  die vanaf de Havenstraat Excursies kunnen maken naar Amsterdam, Zaanse Schans, IJmuiden etc. Ook het station is goed te bereiken.  In de toekomst zal het Havengebied groeien in zijn belangstelling. Werkgelegenheid en Aanzien doet Zaanstad goed.  

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.

Dit vind ik geen goed idee

Overlast in Amsterdam: dan past het zeker niet in Zaandam

Dinsdag 28 feb 2017 om 20:44 door Naam bekend bij redactie

In november 2016 heeft de gemeente Amsterdam te kennen gegeven dat de Cruise Terminal Amsterdam teveel toeristenoverlast geeft. Waarom zou Zaandam zich dan aanbieden? Zitten wij te wachten op deze toeristen? Met duizenden tegelijk stappen ze in de bus naar Amsterdam en Volendam.

Bijvoorbeeld.... snel rekensommetje....In april 2017 verwachten ze in Amsterdam 8 schepen, met 11.000 passagiers. Dat zijn 200 bussen. In mei 2017 verwachten ze er nog meer: 22 schepen, met 39.000 passagiers. Nog eens 700 bussen. De maanden er na nog meer.

Laten we die via de provinciale weg, Den Uylbrug en Thorbeckeweg, direct wegrijden? Deze verbindingen staan nu al bijna de hele dag muurvast.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.