De Burcht

  • 17% voor
  • 83% tegen

Zaanse Schans 2

Miljoenen toeristen sturen we de polder in naar de Zaanse Schans in Zaandijk, hoe kunnen we die in het centrum houden of ervoor zorgen dat de toeristen weer terug komen of in het centrum blijven.
Om de toeristen vanuit het centrum over de Zaan te krijgen, en een beter klimaat voor de ondernemers aan de Oostkant te creëren, zou de Zaanse Schans 2 een plaats moeten krijgen aan de Burcht.
De Zuiddijk aan de Burcht zou een wandel promenade kunnen worden, (vanuit de Klauwershoek) waar tegenover de huidige (winkel/horeca) panden oude Zaanse huisjes geplaatst kunnen worden aan de rand van de Burcht. (geen nieuwbouw maar bestaande Zaanse huisjes verplaatsen naar de Burcht). Eventueel een molen erbij zou het nog aantrekkelijker maken.
Het Zuiddijk/Klauwershoek gebied geeft kansen aan kleinere ondernemers (horeca en winkels) waar het centrum te duur voor is, en speciale (specialistische) winkels voor toeristen zouden hier bestaansrecht hebben.
Er zou een toeristische route gemaakt kunnen worden vanuit Amsterdam met de boot of met de trein naar Zaandam. met een plattegrond en route naar bezienswaardigheden. Deze in een folder verspreiden in de Hotels en VVV. De folder hoeft geen geld te kosten, kan opgebracht worden door sponsors
Dim van Gerven Coco Records

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Log in om te reageren.

Dit vind ik een goed idee

Boost voor de Burcht

Maandag 10 sep 2018 om 17:51 door Naam bekend bij redactie

Burcht en de Zuiddijk zijn op sterven na dood, ik heb ideeën gezien voor een authentieke scheepswerf voor de bouw van een fluitschip.

De plannen die ik gezien zijn misschien te omvattend, maar in een compactere vorm zie ik zeker mogelijkheden.

Ik wil niet zeggen dat dit de oplossing is voor de Burcht, maar het kan toeristen van de Zaanse Schans waar nu geen cent aan verdient wordt naar het centrum van Zaandam lokken.

Samen met een nieuw ingericht en gezelliger plein met terrasjes kan dit een boost zijn voor het gebied ten oosten van de Zaan.

Niet alleen voor de Burcht maar ook voor de Zuiddijk, zonder een publiekstrekker is het heel moeilijk publiek over de bruggen van de Zaan te lokken.

Dat is ook de reden dat de Peperstraat mislukt winkelgebied is.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Log in om te reageren.

Argument toevoegen

Dit vind ik geen goed idee

Wees origineel

Donderdag 26 jul 2018 om 14:51 door Simone Ronchetti

Word geen karikatuur van jezelf door al het oude tot in den treure, (neo)Zaanse huisjes en molens enzovoorts te kopiëren.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Log in om te reageren.

Hou toerisme aan de westkant

Donderdag 26 jul 2018 om 14:47 door Simone Ronchetti

Maak de oostkant een fijn woongebied waarbij het buurtgevoel behouden blijft.  Dan komen de bezoekers, die genoeg hebben van molens, klompen enz en het echte huidige Zaanse willen beleven vanzelf.

Bewoners hebben ook geld om te besteden en dan niet eenmalig bij een bezoek. En Zaankanters kwamen hier vroeger graag, trek heb terug voor herhaald bezoek.

Zaandam is geen Amsterdam. Maak dan ook niet dezelfde fout om je te richten op bezoekers in plaats van bewoners.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Log in om te reageren.

Argument toevoegen