Krommenie

  • 93% voor
  • 7% tegen

voor Zaanstad Noord een dependance van gemeenteloket.

situatie is: iedereen moet naar Zaandam reizen.

Reageren1 reactie
Zaterdag 19 jan 2019 om 10:19 door Bernhard Boot

een uitstekend idee. De gemeente behoort klantvriendelijk te zijn en niet veel van zijn bewoners met een tijdrovende klus, denk hierbij ook aan kinderen die met hun niet meer zo mobiele ouders mee moeten, en daaraan verbonden (parkeer)kosten.

Dit vind ik een goed idee

Tijd en kosten

Zaterdag 19 jan 2019 om 10:20 door Bernhard Boot

een uitstekend idee. De gemeente behoort klantvriendelijk te zijn en niet veel van zijn bewoners met een tijdrovende klus opzadelen. Denk hierbij ook aan kinderen die met hun niet meer zo mobiele ouders mee moeten, en daaraan verbonden (parkeer)kosten.

Reageren4 reacties
Zondag 20 jan 2019 om 00:39 door Naam bekend bij redactie

Gemeente is groot geworden en daarmee ook onpersoonlijker door de afstand.
Hetzelfde geldt ook voor de huisartsenbestand. Zie maar iemand in de nacht te vinden om je te rijden.

Zondag 20 jan 2019 om 00:41 door Naam bekend bij redactie

Correctie, huisartsenpost

Zondag 20 jan 2019 om 10:29 door Peter Hartog

Bij sluiting van het Gemeenteloket was al veel tegenstand van de ingezetenen van Krommenie maar daar heeft de Gemeente niets mee gedaan. Wellicht dat hier de kans ligt om wederom een dergelijke servicedienst te heropenen. Vanwege bereikbaarheid voor alle bewoners van Zaanstad Noord, is De Lorzie o.i.d. mogelijk een alternatief?

Zondag 20 jan 2019 om 17:00 door Naam bekend bij redactie

Helemaal mee eens ! Zaanstad gaat er maar vanuit, dat iedereen een auto heeft en goed terbeen is. Bovendien is het gemeentehuis in Zaandam een onneembare vesting voor mindervaliden. Daarom wordt het tijd dat er in Zaanstad Noord weer een dependance komt.

Dit vind ik geen goed idee

Decentralisatie zorgt voor extra kosten en drukte

Zaterdag 09 feb 2019 om 21:35 door Naam bekend bij redactie

Uiteraard is het prettig als je minder ver hoeft reizen om bij het Gemeentehuis te komen. Dat ik 10 jaar terug in Krommenie kwam wonen kon ik om me in te schrijven bij Zaanstad nog terecht bij het politiebureau op de Padlaan. Dat was mazzel zo lekker dichtbij. Maar goed, nu is de Gemeente Zaanstad gecentraliseerd en kun je ontzettend veel regelen via Zaanstad.nl of via 14075. Af en toe zul je toch echt naar het Gemeentehuis moeten, maar is het zo erg om daar een stukje voor om te moeten? En is het serieus ver? In de randstad zijn we gewoon gewend dat alles ‘om de hoek’ zit.  Als we weer gaan decentraliseren kost dat een hoop extra geld qua organisatie (ik verwacht dat terug te zien in de Gemeentebelastingen die al niet mild zijn (oké dat is een andere discussie)).  Ook dan zit je met een bijkomend probleem van drukte op een bepaald punt in Krommenie. Zoals de andere onderwerpen al laten zien, zitten de Krommenieërs daar al helemaal niet op te wachten.

Reageren1 reactie
Maandag 18 feb 2019 om 19:03 door Naam bekend bij redactie

U vergeet even dat ouderen en fysiek gehinderden niet zo makkelijk bij het gemeentehuis in Zaandam kunnen komen. Alleen al om de enorm omslachtige parkeer infrastructuur. Bovendien wordt niet gevraagd om decentralisatie, maar om 1 dependance in de noordelijke uithoek van Zaanstad.