Lagerhuisdebat

Op woensdag 12 december is er weer een Lagerhuisdebat voor de inwoners van Zaanstad. Dit keer vindt het debat plaats in Rooswijk in Zaandijk. Het debat is een idee van de Zaanse gemeenteraad. Zij willen graag weten wat er leeft en speelt onder inwoners. Ook wil de raad mensen die ze anders niet zien of horen op een andere manier bij het gesprek betrekken.Tot en met 11 november kun je hier gespreksonderwerpen aandragen voor dit debat. Daarna volgt een periode dat je op gespreksonderwerpen van anderen kunt stemmen.

Dit is het tweede Lagerhuisdebat dat in 2018 plaatsvindt. Naast onderwerpen die de gehele stad aangaan kun je gespreksonderwerpen inbrengen die specifiek over de wijk Rooswijk gaan. Is er bijvoorbeeld meer behoefte aan sociale activiteiten of betrokkenheid bij de openbare ruimte. Het mag overal over gaan. 

Na het inbrengen van de onderwerpen volgt er een periode waarop iedereen kan kiezen voor bepaalde onderwerpen. Aan de hand van de uitslag worden vervolgens stellingen geformuleerd voor het debat van 12 december.  

De verschillende momenten 

  • Vanaf 21 oktober tot en met t/m 11 november - inbrengen van gespreksonderwerpen;
  • Vanaf 12 november - stem mee t/m 25 november;
  • In de week van 3 december worden de stellingen bepaald en hier bekend gemaakt; 

 Locatie is: Het Saenredam College, Elvis Presleystraat 1, te Zaandijk

Hier kun je het verslag van het vorige Lagerhuisdebat lezen.


Thema's

Wat vind jij belangrijk in Rooswijk (Zaandijk)? Voeg je gespreksonderwerp toe.

Heb jij een stelling over Zaanstad in het algemeen? Hier kun je deze stelling als gespreksonderwerp plaatsen

Zelf een thema?