Sportfaciliteiten ism scholen, naschoolse kinderen, jeugd in het algemeen.

Realisatie sportcomplex dat een schakel is tussen scholen en sport.

ACHTERGROND:

Sporten en een gezonde levensstijl is de laatste jaren booming! Het aantal inschrijvingen bij sportscholen is vertienvoudigd en de drang naar ongezond leven zoals gebruik van drank en drugs is sterk afgenomen. Sport in combinatie met een gezonde levensstijl is dé oplossing voor veel problemen zoals stress bij jongeren (zie ook: http://jij.eenvandaag.nl/uitslagen/65981/helft_jongeren_wel_eens_thuis_door_stress), ziektemeldingen op het werk of school, gezondheid algemeen maar denk ook aan (hang)jeugd, mindset en ontwikkeling. 45% van de jongeren heeft last van stress, dat is alleen nog maar stress waarvan ze onderkennen dat het stress is. Sport is hier de uitgelezen oplossing voor. Loopbaanbegeleiding, examenvoorbereiding, toetscommisie, ouderavonden, allemaal veel gebruikte termen maar nergens komt sport in voor. DOEL:

Ik ben eens aan het kijken naar (gesubsidieerde) mogelijkheden voor het starten van een mega sportcomplex waar we een schakel kunnen zijn tussen de scholen en sport, waarbij er vroeger een rondje werd gerend op de atletiekbaan is crossfit, bootcamp en HIT training meer van deze tijd. Hier kunnen kinderen ongestoord genieten van sport waarbij ze ook advies krijgen in een gezonde levensstijl en advies hoe dit te kunnen combineren met school/studie en wáárom dit een goede combinatie is in het algemeen. De kinderen zullen een actiever leven krijgen waarbij ze zich beter kunnen focussen op school of studie, maar ook vrijetijdsbesteding zullen beter worden ingevuld. Daar waar jongeren nu "nergens terecht kunnen" zullen wij de veilige haven worden waar vertrouwen, respect, sportiviteit en een gezonde toekomst hoog in het vaandel zullen staan.Kortgezegd een sportcomplex waar we nauw samenwerken met gemeente, school en ouders om uw kind op een gezonde manier klaar te stomen voor de toekomst.LOKATIE:

(Mogelijk) Hof van Zaenden/Pro Patriastraat/Oostzijde. Zie ook bijlage. Eerst in gesprek met gemeente.

BENODIGDE MIDDELEN:

-Geld om op te starten (subsidie gemeente, crowd funding, eigen inleg, investeerders)-Goedgekeurde lokatie + vergunningen

Machiel Plasier

Email: machiel.plasier@gmail.com

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Log in om te reageren.

Dit vind ik een goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.

Argument toevoegen

Dit vind ik geen goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.

Argument toevoegen