Broedstraten

vergeten hoek van zaandam (klauwershoek)

De klauwershoek is het oudste 'uitgaan' stukje van Zaandam helaas ook vaak het vergeten stukje.

in het zijltje parkeer gelegenheid nog gratis parkeren is altijd super druk met autos en vaak hangen hier ook jongeren aan het roken of andere dingen aan het doen. helaas weinig groen.

gelukkig is het oude biscoop weg en zijn er appartementen voor in de plaatst gelukkig wat kleur. maar in de avond weinig verlichting ik had het toch anders gezien.

aangezien de stad auto onvriendelijk maken zou het fijn zijn om het stukje klauwershoek auto vrij te maken en van het zuiltje groen en toch nog een speeltuintje te plaatsen voor kinderen. de horeca die er zit toch een mooi terras buiten kunnen zetten zodat er wat meer leeft op straat en kind vriendelijk word.

misschien dat er dan meer horecagelegenheid komt in panden die leeg staan.

Reageren1 reactie
Vrijdag 16 mar 2018 om 11:18 door Simone Ronchetti

Bij broedstraten denk ik aan iets heel anders dan aan een speeltuintje en meer horeca. Of de huidige bewoners van de nieuwbouw zitten te wachten op horeca, vraag ik me af. Het idee van buiten zitten op het plein voor de Oostzijderkerk, in een historische omgeving, rustig (dus niet a la Dam) zie ik wel voor me. Dit is een van de plekken aan het water met de hele dag (zon)licht en het buurtje leent zich uitstekend voor speciale winkeltjes, zoals je ze ziet in bijvoorbeeld Alkmaar.

Log in om te reageren.

Dit vind ik een goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.

Argument toevoegen

Dit vind ik geen goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.

Argument toevoegen