Zuiddijk toevoegen aan het plangebied en de Burcht mooier maken.

  • 100% voor

Burcht aanpakken

De parkeerplaats op de Burcht verkleinen en op de Burcht een mooi park maken. Dit verhoogt de leefbaarheid en brengt klanten terug aan de Zuiddijk. Mits wordt gehandhaafd op overlast, zwerfvuil, hondenpoep, etc.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

Maak van de Burcht een binnenhaven

Dinsdag 16 mei 2017 om 10:15 door Eelco Aartsen

Dat de Burcht moet worden aangepakt behoeft geen argumentatie. Wat een verschrikkelijk plein. Maar wat zou het mooi zijn als het een binnenhaven zou worden. Vanaf de Zaan varen jachten en zeilboten naar binnen, liggen daar fantastisch in de zon aan de Zuiddijk. De Zuiddijk wordt weer levendig, mensen lopen graag vanaf het centrum naar de Zuiddijk om er bootjes te kijken. Restaurants en kroegen hebben er hun terrassen waar je goed in de zon kan zitten. Ik zie het wel voor me, wat een sfeer!

Probleem is de kermis, maar die wordt ook al elk jaar minder. Ik denk dat dit juist de redding kan zijn voor de kermis, een leuker centrum levert meer bezoek op, alleen met de kermis opschuiven, maar verspreid over het centrum.

Ander probleem is het parkeren, maar ik heb liever een leuk centrum waar het lastig parkeren is dan een lelijk centrum met fantastische parkeermogelijkheden.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

Nog geen argumenten aanwezig.