Evenementen

  • 86% voor
  • 14% tegen

Kermis moet blijven

Grote evenementen zoals de kermis maken het centrum levendig.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik een goed idee

Kermis op de Burcht is traditie!

Woensdag 10 mei 2017 om 15:24 door Naam bekend bij redactie

Het is al sinds jaar en dag op de Burcht te doen en het feest  word gigantisch bewaakt door politie en ingehuurde krachten. Elke dag word het plein schoongemaakt, dus ook daar kan men niet over vallen.

De centrale muziekregeling is ook sinds 2016 ingegaan, dus sprake van verschillende keiharde muziek is er niet.

De gemeente zou overigens de staanprijs mogen verlagen zodat de ritprijs voor iedereen toegankelijk kan worden!

Ik pleit voor een oergezellige kermis op de Burcht!

Reageren3 reacties
Donderdag 25 mei 2017 om 23:41 door Erik Esteie

De Kermis op de Burcht moet blijven en de Burcht moet ook beschikbaar blijven als evenementen terrein. Het is de enige plek in Zaandam waar grootschalige evenementen kunnen plaats vinden, denk bijvoorbeeld aan een plek voor een circus, of de aankomst plaats voor de Dam tot Damloop wandel tocht. Ook zou hier de ronde van Noord Holland kunnen starten(met finish op de Peperstraat)

Verder pleit ik er voor dat alle onzinnige rommel op de Burcht opgeruimd wordt(transformator huisjes die willekeurig geplaatst zijn, reklame borden die nergens toe dienen en een vrachtwagen met een bevolkingsonderzoek trailer die keer op keer toestemming krijgt om op de Burcht te parkeren, weg ermee...)

Ook ben ik het met de topic starter eens dat de staangelden omlaag moeten zodat het voor exploitanten interessanter wordt om naar Zaandam te komen en er lagere entree prijzen gevraagd hoeven te worden tijdens de jaarlijkse kermis op de Burcht

Ook pleit ik er voor dat er tijdens de kermis meer gebruik gemaakt wordt van de ruimte voor het oude stadhuis, de weg naar de Dam + de Dam zelf, en de Rozengracht

Woensdag 26 jul 2017 om 10:22 door Dave de Jong

De Burcht is de enige grote centrale plek in de stad waar je iets groots kan organiseren.
De kermis is hier één van. Wel zou ik, zoals al eerder voorgedragen is, als gemeente de standplaats verlagen zodat een ritje in een attractie geen €5, - meer hoeft te kosten.

Doe meer kleinere evenementen op het plein organiseren zoals een zomeravond, of in de winter een winterfest.
Allemaal kleine evenementen die gezelligheid op de burcht terugbrengen.

Donderdag 27 jul 2017 om 08:44 door Naam bekend bij redactie

Bij ons in Wormer is de kermis verplaatst van het centrum naar het evenemententerrein aan de rand van het dorp. Sinds dit is gedaan, is er een stukje gezelligheid verdwenen. Kermissen horen zoals in zoveel plaatsen midden in het dorp of stad plaats te vinden. Het is slechts een aantal dagen per jaar. Die paar dagen overlast zijn toch wel te overzien. Mensen die in het centrum van een plaats gaan wonen, doen dit vaak omdat ze in een levendige omgeving willen wonen ipv een saaie vinexwijk. Daar hoort ook de reuring van een kermis of andere evenementen bij.

Voor de kermis met uitgebreide jaarlijkse Lappendag

Dinsdag 20 jun 2017 om 18:06 door Naam bekend bij redactie

De Lappendag zou weer als vanouds moeten worden! Meer reclame, aansluiten bij de Kermis door de Sav. Lohmanstraat en de kramen betaalbaar maken! De mensen willen tegenwoordig een ware happening/ lekker een dagje erop uit.

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dit vind ik geen goed idee

Naar het veldpark

Dinsdag 11 apr 2017 om 16:36 door Lilian Radder

De huidig opgebouwde kermis is te groot en schreeuwerig met op elke kraam eigen harde muziek. Het hindert het (fiets) verkeer, biedt overlast en geeft niet de 'gezellige' binnenstad sfeer die je zou wensen! 

Reageren3 reacties
Dinsdag 27 jun 2017 om 20:27 door Naam bekend bij redactie

Eens met Lilian, en daarboven kan de Gemeente de standplaatsen goedkoper maken in het veldpark zodat de ritjes goedkoper worden voor onze kinderen

Woensdag 28 jun 2017 om 18:25 door Laura Dumas

Eens met Lilian. De kermis is er slechts 1 keer per jaar. De rest van de tijd is het een afschuwelijk lelijk parkeerplein waar vaak op de zondag wordt geparkeerd als het gratis is. Tradities zijn er om gebroken te worden, omdat het vaak zo lang op dezelfde wijze gebeurd dat het achterhaald is. Er zijn bovendien alternatieven voor een plek.

Woensdag 26 jul 2017 om 08:40 door Jan Koster

samen met de wilhelminasluis is de burcht de ontbrekende schakel tussen de zuiddijk en de dam/gedempte gracht. het is de hoogste tijd dat deze parkeerplaats, in het hart van de stad en met een fantastisch uitzicht op de zaan, eindelijk eens wordt ontwikkeld. door de jaarlijkse kermis is dat niet mogelijk.